CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Saturday, May 30, 2009

TAARUF WEEK....!!!!!!!!!!!

hai sume.....!!!!!!!!! aku bru saje pulang ke rumah semalam...hehehe...ai bru seminggu dok sane da blik da...hahaha..em so abis suda taaruf week untuk pelajar2 baru CFS IIUM (centre of foundation studies IIUM).. so maybe pasni masuk kelas da kot....pergh isau gak dgr briefing pasal kos engineering ni...aku akan amek 14 subjek..adoy..!!!!!

em time taaruf week ni, mcm2 briefing die bg...pasal uia, psl displin, psl kos yg kt amek, iium tour, n mlm culture night..ahah...em ade yg bez, ade gak yg bosan...ahah...tp mmg pnat la time taaruf ni...tp senior da gtaw siap2 da, time taaruf week ni je korg penat, pasni relax da, da bebas da..hehe...

em 23 ari bln ari tu aku g dftar, pergh tu dia jem gle r jalan....aku dpt angka gliran ke 713 untuk daftar..haha..so terpakse la tggu lame gle ah..em pas sttle sume nye, aku dpt mahallah abu bakar...ok gak la mahallah ni...blik pon not bad la...hehehe...em bilik aku ni ade 10 org, tp cube aku 2 org je...bdk yg katil atas aku ariff dari PJ je, pastu roommate aku yg len juan, n apit dari tennganu, daus n fendy dari tengganu, adib n amir dari klang..ok gak la budak2 ni...

kenit plak dom dpn aku...salu dtg bilik aku lepak ngan aku..sebab pagi ktorg akan mkn roti n jem je..jimat.....pastu lunch amek nasi n 1 lauk je, 3 inngit cmpur air...jimat...dinner lak, 2 inggt je, sbb air kosong je...jimat...hahaha...kne pndai jimat owh dok sini, kalo x lari bajet..hehe.. video

so esok aku akan berangkat pulang ke mahallah aku...ade 1 agi mslh aku ni, blik aku tgkat atas skali, tingkat 4...pergh tiap2 ari turun nek tgge tu, sebulan pasni tgk la prubahan ku yg ketare eyh...hahaha...k, smpai kapan kite ketemu lagi yaa....wassalam..!!!!!!!

Friday, May 22, 2009

SAYONARA...!!!!!!!!

SAYONARA to everybody....maw gerak ke UIA sudah....ni da ready pkai bju nak g da ni...hahaha....
k smpai kapan kita ketemu lagi ya...!!!!!!!heeee... bye2....!!!!!!!!!! doakan kejayaan ku di menare gading......!!!!! assalamualaikum..!!!!!

Thursday, May 21, 2009

MY CWEETHEART...!!!!!!!!!

esok bersamaan 23 MAY, aku akan berangkat ke Universiti Islam Antarabangsa Malaysia, di PJ untuk meneruskan pencarian ilmu..aku akan mngikuti program asasi kejuruteraan di sana...nnti ble g sane, milimilo n nana (senior uia) kate die ade exam english n arab..so kalo la lpas exam tu, so kite hanye akn wat asasi tu setahun je...kalo x mybe 1 thun stngh n mybe 2 tahun..rugi mase..so doa2 kan lah aku leyh wat ek...so ati ni kjap x sabar2, kejap cuak gle, kjap cdeyh nak tggl kan umah...hehehe...tp aku ni dari fom 1 agi da tggl umah...so x de hal dok hostel ni...cume suasane kali ni berbeza cket...brg da stat packing2 da....brg mknan pon da siap bli da..bju da abih gosok da..tggl nak gerak je ni...hahaha...adoy...!!!!!

em 1st sekali aku nak say thanx to my papa n mama.....tanpe doirg, aku xkan masok uia ni, walaupon dpt tawaran....byk diorg abih kan untuk bli brg2 untuk aku ke sane....time kasih mama, time kasih papa..abg sentiase akan doakan untuk mama n papa....n abg janji akan blaja tol2....i love u mama, i love u papa...!!!!!!!! abg akan sentiase ingt nasihat mama n papa.... =)

to my adik2 lak, farihin n silah, study tol2 eyh....farihin, taon ni SPM..so gudluck...ingt focus study tu...jgn asik dok men myspace je...skang ni kurang kan aktiviti2 sekolah tu..SPM tggl bape bln je...silah lak, tolong mama bersihkan rumah taw..n bgn awal pasni....PMR taon depan bia skor k...!! i love u kakak n silah..!!

k untuk Noor Sharin lak..hehehe...semoge epi2 kat PLKN tu...take care ok..!!!! have a nice time there..!!! n pas abih plkn tu, g IIC (international islamic college) lak..study tol2 ek..kamu kan pelajar terbaik akaun time skola..heee....k c u rin...!!! =)

to all LAH CREW...!!!!!!!!!!! ahah....my besfren forever...!!!!! insya'Allah, kite jumpe agi k.... paklong, hanep, mus, man, nabil, blur, hapiz, khama, yop, hayda, afeeq, loser, aiman, kenit, jb, acap, acai, rempit, botak, farid, borjonk, yan, amal....nnti sume da cuti kt gathering k....hehehe..!! c u guys..!!!!

n to budak2 kelas 502...hehehe....kamu sume mmg bez....hehehe..sepanjang 2 tahun kite blaja same2 klas kite pling kecoh skali, tol x..hehehe...mane xnye, klas kite di konker oleyh aku, paklong, iskandar, azmil, shak, intan, lisa, izzaty, mazila...hahaha...ni sume yg kecoh2 ni...hehehe...yg bikin panas kelas..hehehe...n bdk2 kelas aku yg len, anep, dany, azrief, hiel,syuk, amar, fahmi, anis arina, n sume la...heee...kalian dlm ingtan ku..heee...

to mmbe2 SAMTKKB...jgn isau, aku xkan lupe korg punye....insya'Allah kite leyh jumpe agi...lokman, syazwan helmi, ikhwan, meor, azqil, syahmi, alip, rizal, topek, eri, azrin, paan n sume lah....i will miss u all...!!

to kwn2 blog sume thanx sbb salu bce entry2 kat my blog..hehehe..nad, tieha, mai, lady Z, amal, cik yana, miera, n ramai agi la....hehehe...kepade followers2 blog amir, thanx ye...heee...pasni jarang da owh berblogging ni...maklum la da smbung study an..hehehe...em c u all...

THANX EVERYONE....!!!!!!!!! I LOVE U ALL...!!!!!!!!!!

SETTLE SUME....!!!!!!!!!

Hari ni aku g sttle sume bnde yg x settle agi...!!!!!!! mane x nye, luse da nak g...skang bru kelam kabut nak wat sume bnde....so kesimpulannye jgn la wat keje last minit k..hahaha.... em mule2 td aku n mama g sekolah kebgsaan bukit bruntung, sekolah lame aku..tujuannye adelah sbb nak wat pngesahan sijil...tp malang nye, kerani kat ctu ckp, "mntak maaf la, guru besar bru je kuar"...heee... em so kitorg pon g la plak sekolah menengah bukit sntose, walaupun aku x penah sekolah ctu...em seb bek pengetue die ade..

k pas abih wat pengesahan sijil tu, ktorg g la kdai photozoom, nak amek gmbar lak...sementare die ngah cuci gmbar tu, mama ajak g kdai nak bli baldi, gayong, berus bsuh kain tapeware nak wat maggi..hehehe...em da bli sume tu, bru la g amek gmbar2 aku tu....tu dia....apasal gemuk semacam je aku ni...hahaha...tmbam gle pipi..hahaha....em aduh...2 bln dok umah, mkin nek bdn..hehehe...

so settle la sume yg nak bwk ari sbtu ni...sementare tu pap ngah sibuk dok sttle kan borang perjanjan n borang kedudukan penjamin..da la 1 copy 10 inggit setem die, so die nak 3 copy..ini bermakne 30 inggit la...pergh cekiki darah tol...em so aku akan belajar btol2 untuk bls blik jasa mama n papa..thanx ma, thanx pa... =)

Tuesday, May 19, 2009

kentang!!!!!!!!!

SUBHANALLAH....!!!!!!!!! ari tu, mak aku beli la 1 kotak kentang taw....mak aku mmg suke beli byk trus kntang ni..g beli kat NSK rawang...bukak2 je kotak tu an, mak aku ade jumpe 1 kentang ni..plik owh bntuk die....

bukan senang nak jumpe kntang cmni....jarang2 nmpak aw..ahah...jgn biar kan hidup anda diselubungi misteri!!!!!!!

Sunday, May 17, 2009

SELAMAT ARI CIKGU!!!!

SELAMAT ARI CIKGU kepade sume guru2 yg penah ajr aku....tanpe mereka siap lah aku...xdpt la aku smpai ke tahap ini...btol la seperti kate2 para ilmuan, guru lah yg melahirkan doktor, arkitek, engineer n sebaganye...tanpe guru, xde doktor2 ni, xde sume tu...time kasih ckgu....

dikesempatan ini, saye nak tujukan ucapan selamat ari guru kat ckgu2 yg penah ajar saye selame ni, antarenye adalah, ckgu Rois, ckgu Yus, ckgu Jamaliah, teacher annies, ustaz fahmi n ustaz manzur, ckgu rosma, ckgu rahimy, ckgu engku, ckgu hassan, ustazah zainon, ustazah asiah, ustazah puspawati, ustad sham..n sume ckgu2 yg penah mngajar saye...

TERIMA KASIH CIKGU, JASAMU TAKKAN KU LUPE SAMPAI BILE2..!!!!!!!!

Thursday, May 14, 2009

bas ekspress...!!!!!!!!!!!

HAHAHAHA...!!!!! kepade sape2 yg akan nek bas ekspress untuk ke tmpat jauh2, sila lah tiru gaye separti cerita di bawah..hehehe...ish2....bgus tol la pnumpang2 zaman sekarang ni..hehehe...!!!

Warga Thailand, salah seorang penumpang Bas Ekspres yang sedang dalam perjalanan dari Kuala Lumpur menuju ke Kuantan membuatkan pemandu bas tersebut berkali-kali menggelengkan kepada. Sebaik sahaja melepasi Bentong, penumpang warga Thailand yang berada betul-betul dibelakang pemandu bas itu bertanya apakah sudah samapi ke Ipoh atau belum.

Pemandu: Awak hendak kemana sebenarnya?


Penumpang: Saya hendak pergi Kangar, malam ini saya hendak balik Hatyai.

Pemandu: Bas ini menuju Kuantan.


Penumpang: Kuantan tu di mana?

Pemandu: Eh, kamu tak tahu Kuantan? macam mana kamu boleh silap beli tiket? Kalau gitu sampai di Kuantan nanti saya uruskan beli tiket untuk kamu balik semula ke Kuala Lumpur atau kamu naik teksi atau kamu boleh juga naik kapal terbang. Terpulang yang mana pilihan kamu.

Penumpang bas tersebut mendiamkan diri dengan wajah muram. Pemandu bas pula tak habis membebel terhadap kesilapan penumpang Warga Thailand tersebut. Setibanya di Kuantan, sebaik saja turun dari bas, penumpang tersebut terus menemui semula pemandu bas tadi.

Penumpang: Saya minta maaf sangat-sangat. Saya sebenarnya tak silap. Saya dah tempah bilik hotel di Kuantan ini. Tadi saya sengaja buat begitu kerana saya tengok awak mengantuk, dan awak benar-benar hilang mengantuk, betul tak?

Pemandu bas tersenyum hambar dan mengangguk berkali-kali dan menggeleng sekali lagi.

WAKENABEB!!!!!!!!!!

Tuesday, May 12, 2009

exam A-level kat ireland....!!!!!!!

EK ELEYH beb...!!!!!!!!!!! bapak senang soklan die...bek x yah bg soklan......!!!!

oooo cakap besar ek....try test buat tgk..!!! menggeliat akal fikiran nak wat soklan tu..nmpak je cm snang, tp tricky abis la...hehehe....cube tgk soklan die ek..

ok da pk da jwpan die...xbleyh kan..hah rasekan, cakap besar agi..hehehe...ni lak jawapan die..ahah..gmpak x gmpak...yeah....hehehe...ahah..!!!!!! layan x layan..hehehe...selamat mencoba..!!!!heee.. wassalam..!!!!!

Sunday, May 10, 2009

MIHAS, jalan TAR, PARKSON n xde air....

berdasarkan tajuk diatas, aku ingin menceritakan la cket kisah yg berlaku diz week..heee..em ari sabtu ari tu, aku n family aku g MIHAS kat pusat pameran MATRADE..taw kan, kat jln duta tu..em ktorg bertolak dari umah kul 3 cmtu r...smpai2 sane, tu dia, ramai gle org..nak cari parking ni la 1 hal...em at last, papa pon parking kat tmpat yg kne byr..da la 5 inggit lak tu...nak wat cmne, da penuh kan..ramai gle r org..

ktorg pe agi, setiap kali sggah ke booth2 kat mihas tu, makan je la sample stiap produk diorg..pergh sdap owh kalo cmni..walau pon cket, tp kalo da dlm 2 ade 300 booth, x ke kenyang ktorg..hehehe..em yg mnarik mnat aku kat ctu, adalah kek lapis sarawak..pergh..lazat, then air rozelle, nuget2 die pon lazat2 gak...em pastu coklat armani...sdap owh coklat tu, raselen mcm cket..hehehe..n 1 agi, aiskrim durian...sdap gle r..aku byk kali amek aw, pas adik aku kate, da la tu bang..hehehe..em pastu kitorg mkn burger hadhari..3 inngit 1 burger..sdpa gak r burger die..

ktorg bla dari bla dari mihas tu kul 7 cm tu r..then g solat maghrib kat masjid wilayah dulu, dkat je kan ngan matrade tu kan..em then trus g jalan TAR...tujuannye adalah nak beli brg2 aku yg x lengkap agi nak g uia 23 ni...em jln2, kat pasar malam tu, ktorg pon mkn cendol dlu aw mule2..pastu ktorg g mkn nasi kukus lak..pergh layan..!!!!hehehe...em pastu ktorg g sogo lak, sbb ade sale..so aku pon bli la bju kemeje 2 helai kat sane..mama blnje sehelai..thanx ma..hee..kol 11 lbeyh cmtu r bru blik umah...pastu mlm semalam, aku g beli kasut kat parkson..mama blnje...thanx ma...aduh..sume baru ni..mmg xde alasan la untuk aku x berjaye...insya'Allah....kne blaja rajin2 ni..maw balas balik pngorbanan papa n mama... =)

pastu esoknye...air kat umah lak wat hal...air xde....pergh kelam kabut sume..nsib baik air kat tangki umah tu ade lagi, so leyh la gune blik air kat tgh tu...tp xde air ni, berlanjutan smpai la ari ni...so air kat tangki pon da kosong wooo..hehehe...em tp an, ade pngalamn yg 1st time r dlm idup ku..lori tngki air SYABAS dtg kawasan perumahan aku...1st time owh aku angkut air dari lori ni..hehehe...pengalamn ni..bkan snang woo..ehehehe...tp masalahnye, nak angkat tu payah nye..berat gle r..hehehe...so skang da ade air blik da..cume wane coklat agi r..esok ok la tu..hehehe...k, wassallam...

Friday, May 8, 2009

misi XX ray...!!!!!!!!!

ari ni ari jumaat...!!!!!!! so ari ni g solat jumaat...sungguh ramai orang di masjid menunaikan solat jumaat..!!!hehehehe...saje je..intro bg la skema cket an..hehehe..

em ari ni aku g ospital kuale kubu bharu..nak g wat x-ray untuk nak g uia 23 ari bln ni..em smpai2 sane dlm kol 2 setengah cmtu la...so smpai2 sane kne tggu lame gak la...ble bkak je blik no 8 tu, ade dr india tu wat hal lak..x bg wat x-ray ari ni..ey panas je...seb bek ade sowg nurse ni, bek ati nak tolong..kalo x terpakse la dtg ari len..thanx ye nurse..heee..

em sttle wat x ray, g amek adik aku lak, farihin kat SAMT KKB...die nak blik...nak g gak MIHAS tu..hahaha..em time g amek die tu, aku g la naik pjabat jap, nak amek sijil PMR aku..smpat la jmpe ustazah2 yg pnah ajar aku dlu..ustazah najah, ustazah asiah n ustazah norlela...hehehe...diorg kate badan aku da nek..n gemok..aiseyman...ni yg wat aku nak jogging ptang ni...hahaha..mane ley jadi...heee...ok wassalam..!!!!

Tuesday, May 5, 2009

UNDER 18 no fear..!!!!!!!!!!!!

video

Hahahaha..!!!! sume usha la video kat atas ni...hahaha..sebenarnye time ktorg video ni, ktorg ngah study chemistry, tp disebabkan, blaja asik x masok2, n sume ahli dom ni dah jd kusut, tibe2 lak apiz ahek, psg lagu ni..n outomatik pak long n man bgn menari, aku n rempit sbgai vokalis, mus sbgai guitaris, n oak sbgai pnari latar..ahahaha...x lupe lak yg ngah merakam ni, apiz..hehehe..actually time ni ngah trial SPM..mybe kbetulan, time tu bru pas abih paper add math, so esok nye plak chemistry..sape x tension beb..hahaha...

tp mmg bez la....time sekolah ni hanye sekali se umur idup kite kan..jgn sia2 kan time ni..time ni la kite bersame kwn2...mkn maggi same2, men lawan2 bntal same2..hehehe..ble kite knang blik, bez an..huhu...semalam sebelom tido, aku usha la video ni..hahaha...senyum sowg2 lak aku..hehehe...

em kepade kwn2 ku sume.. i miss u all..ni lah kenangan paling mngusik jiwa..hahaha..semoge kite berjumpe lagi ek...hehehe...jgn lak pasni kt lost contact lak k...salu2 la roger2 ek..hehehe...kepade rakan2 ku yg akan berangkat ke kolej mara kulim dan kolej matrikulasi pulau pinang ahad ni, best of luck to all of u..!!! wassalam..!!!!!!

Monday, May 4, 2009

7 keajaiban dunia!!!!

em dunia still punye khazanah nye tersendiri....jgn la skali meroboh kan tempat2 ni..kerana ia adalah harte dunia yg x terniali dan x boleyh ditandingi mase kini..aku mmg kagum la ngan beberape tempat sejarah yg sgt unik ni...aku arap 1 ari nnti aku eyh g tmpat ni...heee....

kaabah di mekah..temapt ni adelah antare 7 kejaiban di dunia...adekah di mane2 tempat dapat mngumpulakan berjuta2 org dalam 1 mase..da berjuta2 org itu dpt mngikut perintah seorang imam ketika sedang beribadah kepada Allah..Subhanallah..mmang menakjubkan..
kaabah, mekah

Taj mahal di india dikatakan dibina kerana shah jehan ingin membuktikan cintanya terhadap kekasihnya, mumtaz..lalu di binanya taj mahal yg kekal sehingga hari ini..masih megah di India, semegah cinta shah jehan kepada mumtaznye..Taj mahal, di India

Macha picchu di Peru, atau kata nama lain nye adalah gunung tua..ia di percayai adalah 'kota kaum inca yg hilang'sebelum ditemui, kawasan ini di tutup lebat oleh tumbuhan2 di sekitarnye..
machu pacchu, Peru

Di Colosseum pada saat itu adalah tempat penyelenggaraan sebuah pertunjukan yang spektakuler, yaitu sebuah pertarungan antara binatang (venetaiones), pertarungan antara tahanan dan binatang, eksekusi tahanan (noxii), pertarungan air (naumachiae) dengan cara membanjiri arena, dan pertarungan antara gladiator (munera). Selama ratusan tahun itu, diperkirakan ribuan orang maupun binatang mati di pertunjukkan Colosseum.The roman colosseum, rome, italy

menurut sejarah, petra merupakan tempat diman nabi musa memukul tongkatnya pada sebuah batu dan keluarlah mata air dari batu tersebut. di situ juga dikatakan nabi harun di makam kan di situ.
Petra, Jordon

the pyramid at chichen itza, mexico

tembok besar China

itulah dia antare 7 keajaiban dunia yg masih dikagumi oleh seluruh manusi kini...hargai lah harte dunia..!!!!!!!!!! wassalam..!!!!!!



Malaysia International Halal Showcase (MIHAS)

pagi tadi pas bgn tido, aku terus bkak internet..bkan nak online myspace sebenarnye..tp teronline gak..hehehe...em tujuan bukak internet pagi ni sebab nak check offer letter dari UIAM..em Alhamdulillah, bile masuk je no IC, maka kuar lah name ku..hehe..em then terus klik bhgian offer letter..

em aku dikehendaki melapor di CENTRE FOR FOUNDATION STUDIES, IIUM PETALING JAYA,SELANGOR pade 23 may..dari kol 2.00 petang smpai la 4.30 ptang...aku plik gak asal x dftar pagi..??? rupe2 nye pagi dftar untuk sape yg amek art...

em pastu semak la pe yg nak kne bawak pe sume...pergh byk gak nak kene beli ni..aduh...kasihan ibu bape ku..btol la diorg kate, ble mlangkah je alam universiti ni byk kene pakai duit owh..em so mama suh aku list brg2 yg nak kne beli..so sabtu ni sambil nak g MIHAS, bleyh sggah kat jalan TAR jap, beli brg2 ni sume..em MIHAS tu pe..???hehehe..MIHAS tu, Malaysia International Halal Showcase...em kat sini sume makanan yg halal akan wat pameran kat sini...sdap..makanan..hehehe...jom la dtg ramai2 k..bende ni akan berlangsung dari 6 - 10 may...hehehe... WASSALAM....!!!!!!!!!!

Sunday, May 3, 2009

Aku sudah buat pilihan...

Alhamdulillah, aku telah dapat tawaran asasi kejuruteraan di universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM)..time check result UPU ari tu, ble dpt uia, mule2 tu rase berat r gak, smapi xnak bgtaw parent aku yg aku dpt UIA ni, sbab da plan nak g kolej mara kulim ni..da semangat da nak g situ mule...tapi lpas aku pk blik, wat istikharah, tanye pendapat mmbe2, mybe Allah da geraka kan ati aku untuk g UIA kot..mungkin Allah da bg yg terbaik untuk aku kot..btol lah, kite ni hanye mampu merancang, tp Allah yg mnentukan semuanya..kan..hee..

so, tadi, kbetulan aku g kl ngan ayah aku, kami sggah jap la kampus uia at gombak tu..saje je nak tgk2..hehe..em pastu, ktorg sggah solat jap kat masjid die...kbetulan time tu da zohor...then aku g plak kat school of engineering die, tp name die kuliyah of engineering, bsar la gak..n byk lagi lah kuliyah2 yg ade..pastu, tgk gak hostel die..haostel tu die pggil mahallah..mcm name lah mahallah tu..em then dlm kul 2 lebeyh cmtu, ktorg pon blik la..hee..

em tapi aku x study kat kampus ni lagi..sebab asasi kat kampus lame UIA kat PJ..so esok bru dpt surat tawaran, n bru lah taw bile kene dftar..so selamat tggl la kolej mara kulim n kolej matrikulasi penang..bkan rezeki aku disana..em n kwn2 aku yg akan g kolej mara kulim nnti best of luck 4 u guys..em jgn isau, kite leyh jumpenye...hee..k wassalam..!!!!


Friday, May 1, 2009

Universiti Islam Antarabangsa....

aiseyman......!!!! terpakse berpikir lagi la aku....cmni cte die, td aku cek la UPU, masuk2 no IC, skali aku pilihan pertame aku, dpt asasi kejuruteraan la kat UIAM...pergh tu dia...Alhamdulillah la aku dpt, tp aku x taw la cmne, aku ingt nak g foundation kat kolej mara kulim, tp tibe2 dpt ni, parent aku cm suh g UIA je...tp UIA mmg bez pon, kampus die pon lawa..em aku pon xtaw la cmne ni....yg penting aku kne wat kputusan tol2, sblum mnyesal..so ni lah die tawaran kemasukan tu...aduh..gue buntu dong...!!!!

click for enlargement