CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Wednesday, September 30, 2009

TAMAT sudah SEM 1..!!!!!!!!

Assalamualaikum sume..!!! Alhamdulillah selamat smpai umah maghrib td..hee.. badan sgguh pnat owh..hehehe... n selesai sudah final exam aku..!!! n berakhir sudah SEM 1 aku.. ini bermakne aku akan bercuti selame 3 mggu kat umah, n akan smbung SEM 2 pade 25 oktober 2009...bapak kjap cuti..hahaha..

ari isnin ari tu exam math.. not bad r..tp ssh gak owh..huhu.. sakit pale gak r nak selesai kan 1 1 soklan tu..hahaha.. arab semalam pon boleyh bla gak r..ramai yg kuar awl exam arab smlm..taw la arab x masuk pointer an..hahaha... anyway, ngah berdebar tggu result ni...huhu...tlg2 la doakan eyh sume..heee...k, Wassalam..!!

Tuesday, September 22, 2009

kronologi raya 09

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...!!!!!!! alhamdulillah..sudah pun 3 ari kite mnyambut hari raye pade tahun ini..perut pn da pnuh ngan nasi impit dan rendang.. stiap umah g tu la menu yg wajib ade..hee... smbutan raye aku sekeluarge taun ni pon ok r..leyh thn..hehe..

MALAM RAYA : hah time ni la ktorg g shopping bju raye..heehe..last minute punye shopping.. ktorg bertolak g jalan TAR dlm kul 4 lbeyh cmtu r.. mmg bez r shopping mlm raye..meriah gle r KL..kul 2 pagi pun org ramai ag..ramai gle ah..ade yg bru smpai pon ade..pergh..mmg ade r feel raye tu..hehehe..

RAYA PERTAMA : pergh..ramai gak yg x blik kg kat bkit bruntung ni..pnuh masjid time solat raye..hee..pas solat raye, bermaaf-maafan dlu ngan family, then bru lah g braye..hehehe..tu pun raye umah jiran2 je..xsangke lak aku still dpt duit raye ag..hehehe...

RAYA KEDUA : hah ari ni mak aku masak spesel cket..sbb smlm x smpat an nak msak..mlm raye g shopping..ari ni mak aku masak nasi minyak, nasi impit n kuah kacang..pergh..!!!!! TIPTOP..ahah..pastu bru g braye..buleyh ag duit raye boh..hee..buleyh r wat blnje2 kat uia nnti..hee..

RAYA KETIGA : raye ketige ni lak, mase m'habiskan duit raye..ahah.. ari ni ktorg g one utama.. hehehe..tp sblum tu, sggah sg.buloh jap..papa nak bli rumput karpet, mama lak nak bli orked n bajenye..hee..smpai OU, ingt nak tgk wayang, tp x jd..xde cte bez..so pe agi, men boling r..hehehe...

RAYA KEEMPAT : nak blik UIA daaaaa..... ari kamis exam...adoy kaco line tol la exam ni...hahaha... doakan lah eyh aku succes exam ni..thanx sume..xpe2, bak kat e org raye sebulan..hehehe...

k sume..yg rase2 x cukup ag duit raye tuh, leyh truskan mencari..jgn tertinggal walau pon serumah ye...hehehe..k, wassalam..!!!!

Wednesday, September 16, 2009

Salam Aidilfitri untuk semua..!!!

Saya Amir Asyraf b. Hishamuddin, pelajar SEM 1, CFS IIUM ingin mngucapkan sepatah due kate sempena Hari raye yg bakal disambut oleyh sume umat islam di muka bumi ini, sbagai tande kmnangan kite mngerjekan ibadah pose selame sebulan..

di kesempatan ini, saye ingin memohon jutaan maaf kepade semua diatas, entry2 dan kate2 yg mgkin mnyinggung perasaan sesiapa.. dan jika terkasar dan tersalah bahase..mnx maaf la sume ye..kt kan fren..hee..

pertame skali saye ingin mngucapkan selamat ari raye aidilfitri kpade keluarge yg tercinte di bukit beruntung..tolong doakan abg leyh wat exam ari raye ke-5 nnti ye..hee.. insya'Allah la pas exam nnti abg blik umah ye, sbb cuti 3 mggu..hehehe..
kedue, saye ingin mngucapkan selamat ari raye kepade semua sahabat saye dari tadika, smpai lah uia skang..hee... nak snaraikan name mmg, pergh...memakan mase gak lah rase nye..so paham2 la eyh..sape2 ase knal aku tu, yela tu..hehehe.. terutamenye la, LAH-crew, roomate2 aku ABC402, mmbe2 class english, math n arab aku, hee.. n mmbe uia yg aku knal sume..jmput r dtg raye umah eyh..hee..selamat ari raye..

ketige, kepade noor sharin.. selamat ari raye rin..maaf zahir dan batin kalo de tersalah kate ke,terkasar bahase ke kan..hee.. nnti jmput la raye umah taw.. alaa bkn jauh mane pon gombak ngan bukit bruntung ni..hehehe...
keempat, selamat ari raye kepade sume rakan2 blogger ku n kepade sume follower ku..especially to tieha, nad, sieyla, cik nana, n sume lah..hee.. mntak maaf ye kalo de kate2 dlm entry saye yg mnyinggung prasaan encik2 dan puan2 skalian..hehehe...
SO, SELAMAT HARI RAYE la sume ek..!! jgn lupe solat raye lak pagi raye nnti..kalo bleyh tu, bju raye gosok la mlm raye tu, nnti xde r klam kabut pagi raye nnti..hee.. n kalo de kesempatan tu, jgn lupe pose 6 ye..byk pahale tuh..ok WASSALAM...!!! video

Tuesday, September 15, 2009

biskut raye..!!!!!

salam sume.. em ari ni cm bese r, aku akan tolong bunda ku wat bskut raye n kek yg bnyak lagi x siap yg org order ni...mak aku makin risau tkut x smpat deliver nnti..insya'Allah sempat nye... so ari ni aku akan wat 10 biji kek untuk papa antar sok..pergh...lenguh r tgn aku ari ni..hehehe... so las deliver, mama kate ari jumaat r, sbb ari sbtu ni nak g shopping bju raye...hehehe..

k, tu je nak cte snanye..hahaha.. selamat mneruskan berpuase yg tggl bberape ari je ni lagi ye.. k, wassalam..!!

Friday, September 11, 2009

JALAN TAR..!!!

Assalamualaikum sume..!!! cuti raye untuk plajar2 UIA da pun bermule..jd kpade plajar2 U len yg x cuti ag arap bersabar la ek..heee... so smlm, ramai la berduyun2 kuar dari uia tu.. sume nak blik umah msing2.. smlm aku g la stsen bas PUTRA, bdk2 blik aku nak blik ganu smlm an.. pastu jln2 n bukak pose kat the mall jap..pastu dlm kul 8.30 cm tu bru nek KTM g rawang..smpai2 rawang, bas lak xde..adoy..terpakse la parent aku amek kat rawang tu..huhu..so kesimpulannye, jgn la blik lewat2 noh..hehe...

berbalik pade tajuk utame kt, Jalan TAR..hehehe.. sebenarnye, mggu lpas aku x blik umah.. ari sbtu tu, aku n rakan blik ku, n rkn2 klas ku iaitu zaki, dauh, fandi, kenit, mizi, n mad..g shopping bju raye kat jalan TAR, msjid india, msjid jamek, petaling street n SOGO..hehehe.. syuk n arif lak g kg baru, nak bukak pose kat sane..ktorg g dlm kul 3 cmtu r.. dari stesen U ag da ramai org da.. hah ktorg da agak da, ni msti nak shopping bju raye punye r diorg ni..hee.. smpai2 je masjid jamek, ktorg g masjid india dlu r, solat zohor.. smbil amek udare segar, sbb lemas kat dlm tren td..hehehe..

so kami pon trus kan perjalanan yg masih pnjang agi ni..hehehe.. ramai org la ari tu.. disebabkan sesak sgt kat pasar malm Jalan TAR tu, ktorg pon lalu la kat bhgian luar tu.. so smpat r sggah kamdar, pastu BATA..hehehe.. then da puas jalan2 kat ctu, trus r g sogo..pergh..tu dia..ramai gle org..mntang2 r ngah sale..ahah.. da la sape yg ade kad ahli je bru leyh msuk..so ktorg ni terpakse la wat kad tu..da la 12 inggit lak tu..ahah..

pas solat asar kat sane, jam da tnjuk kul 6 stngah da..so nak xnak, kne kuar gak dari sogo tu, nak cari utk bukak pose lak..so g la blik pasar mlm jalan tar..ramai la plak org..stiap gerai yg jual mknan msti pnuh..so jln punye jalan, tgk2 ag 5 mnit ag nak azan..so ktorg bli air dlu..pas berbuke, bru g cari mknan..hehehe.. da jmpe mkanan tu, terpakse lak mkn kat kaki 5 je, sbb msjid india pnuh org dok berbuke..hahaha..dugaaan..

so da beres sume, solat pon da, bdk2 ni nak jln ag..adoy..aku n zaki da skit pggang da..ahah.. so xpe r, jln2 r jap..pastu nak blik tu, sggah r plak kat petaling street..hehehe..jln2 r kat ctu.. aduh mmg da xlarat da..so g la kat pasar seni, tggu bas nak blik..tggu2, bas xsampai2 ag..da la time tu kul 10 da..ktorg isau da, ingt ktorg r pling lewat..tgk2 dlm bas tu, pnuh bdk2 uia..hahaha..kerek tol diorg ni...hehehe..

smpai2 je uia, ingt leyh r tido, ye r, pnat kan sehari suntuk berjalan, tp x tdo2 gak, bdk2 ni, aktif r plak..xreti pnat ke diorg ni..hahaha..badan aku da skit2 da..hehehe..sprti yg disangkekan, pagi sok sahur, sume x bgn..hahaha... k wassalam..!!!!!!

Wednesday, September 2, 2009

the last class math for this sem..!!


assalamualaikum sume..!!! aku bru je abih klas math, n trus g libry jap, lpak2 bce paper..hee... em snanye nak cte, ari ni adelah klas math aku yg last..!!! ahah...xsangke lak..cpat je mase berlalu..huhu.. em cdeyh gak r time last td... sbnarnye math ni mmg bez.. aku suke sjak dari darjah 6 ag math ni.. walaupon kdg2 fail gak math ni, tp aku ttp suke blaja math..tp kadang2 time fail tu frust r gak.. math ni cm kne kreatif owh nak slsaikan sesuatu soklan tu..n ble dpt buat tu, perghh....!!rase puas gle r..hehehe... math mmg syok..


time aku amek addmath fom4 dlu, ustazah zainon yg ajar aku..lpas die ajar tu, aku mmg mnat gle kat addmath.. pastu ble pindah MRSM, cikgu rois n puan jamaliah lak ajr math n addmath..pon bez gak..ble msuk asasi uia ni, madam Mahiran Ghazali lak yg ajar..mmg bez..faham la die ajar..cume kdg2 r xpaham cket, sbb terlebih speed lak madam..hehehe..1st exam aku (mid sem) aku fail math..hehe..so pas raye ni, final sem exam, insya'Allah aku nak wat tol2..n skor dlm math aku..

n aku harap madam mahiran ghazali dpt ajar klas ktorg ag next sem...bleyh la dean ek..bia la madam ajar ktorg next sem..heee... thanx madam n sory for any mistake that we make during our class..thank you so much..n selamat ari raye..wassalam..!!!