CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Monday, August 9, 2010

Ahlan wasahlan Ramadhan


Selamat mnyambut bulan ramadhan kepada seluruh umat islam di dunia. insya'Allah kt same2 memperbanyak kan ibadah dibulan yg mulia ni.. Allah akan memberi kt sebanyak mgkin pahala pada bulan ini..rebutlah peluang ini.. iklaskan hati ketike berpuase dan beribadah kepade Allah.. jgn lah kt berpuase hanya sekadar dpt lapar dan dahaga..same2 kt ambil ganjaran yg Allah nak bagi ni..

antara kelebihan2 bulan ramadhan dgn bulan2 yg lain,

-dpt bgn pagi, dan bersahur. disamping tu boleyh wat solat tahajjud, bace al-quran, dan pelbagai ibadah lagi.

-lepas sahur boleyh solat subuh berjemaah di masjid..bukan senang nak solat subuh berjemaah time hari2 biase kan..hee..

- semangat utk beribadah tggi, membuatkan kt rajin utk melakukan ibadah kepade Allah..

- solat terawih.. solat terawih paling bez sebab kt leyh rase feel bulan ramadhan tu..so bukak puase jgn makan byk2, nnti xlarat nak solat terawih plak..hehe..

-insya'Allah Allah akan melipat gandakan pahala amalan yg kt lakukan..

-bulan ramadhan ni, syaitan di ikat, cume nafsu masih ade..so cube lawan nafsu, dpt pahala.. =)

- Allah akan mendengar doa setiap hamba2nya..byk kan lah doa, xrugi pun..

- Allah akn mnyuruh malaikat utk menghias syurganya..

- orang2 yang telah meninggal tidak akn disiksa pade bulan ramadhan ni..

- malam lailatu qadar.. pahal mereka yg beribadah pada malam ini same dgn pahala mereke melakukan ibadah selama 1000 tahun..kejarlah malam ni..insya'Allah..

so, insya'Allah, kt same2 menjalankan ibadah puase kt ni dgn gembire dan penuh dgn amal ibadah.. biarlah puase kt tahun ni lebeyh baik dari tahun lepas.. selamat mnyambut ramadhan al-mubarrak..!!

3 comments:

fzi said...

Assalamualaikum...
Selamat Berpuasa bang... jangan lupa balik weekend ni k, boley bukak puasa sama2 InsyaAllah...
Ajak le kenkawan abang datang sama... ley wat ayam percik :)

sot said...

Alhamdulillah, sebuah posting yg mantap. Pemahaman yang baik tentang puasa dan hikmahnya. Tingkatkan amalan untuk ibadah yg ada quality. Cintailah ilmu, usaha untuk mendapatkan ilmu, especially di majlis2 usrah dan tazkirah disamping membaca. Istiqamah mengaji Al Qur'an dan memahami maknanya. Teruskan usaha cemerlang untuk mencapai tahap TAQWA. May this Ramadhan the BEST !!!

siti maizurah ismail said...

assalamualaikum..
uit ameer..ko igt ku lgi x..??shat..??
ku bru jumpe blog kamo nih..
nnti follow blog ku juge yer.. :)
salam alaik..