CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, October 3, 2008

Selamat ari raya!!!!!

SELAMAT ARI RAYA....!!!
Ari raye taun ni aku x blik kg, raye kat k.l je... tp still meriah.. jgn isau.. hehehe.. em kat k.l pun ramai x blik raye.. malam raye tuh meriah lagi kat jalan Tunku abdul rahman and jalan masjid india.. aku ngan family aku g shopping malam raye 2 la.. bez.. meriah gle.. nak bjalan kat pasar malam jalan TAR mmg sesak la..pack woo.. ktorg btolak dari umah around kol 3 lbey cmtu r.. smpai sane dlm kol 4 lbey la.. first skali ktorg g shopping kat SOGO dlu..hehe.. kat sane aku bli bju kemeje dlu.. nak pakai raye ke-3 nnt..hehe.. bju tu gak nak pkai time annual dinner fom5 maktab aku nnt.. pastu mama bli handbag kat situ and silah ngan farihin bli bju kat situ.. pastu g bukak pose kat ibrahim shah..nasi kandar..ahah..lazat..tapi harge die, pergh!!!die charge 57 inggit..gile tol.. em pas knyang tuh g smayang kat masjid india n baru g bli bju melayu aku n papa..warne lbih kurang sama gak ar nagan papa..em bju melayu ni gak aku nak pakai time majlis graduasi maktab aku nanti..pas bli baju kurung mama n adik2 ku, ktorg lpak2 jap, jalan2..dalam kul 12 lbey cmtu baru ktorg blik..tu pun sibuk lagi org dok shopping, ade plak yg bru sampai..mriah2..


shopping di jalan TAR sehari sblum raye..

Maka tibalah ari raye yang dinanti- nantikan, terutamanya budak2..hehe.. hari kemenangan setelah sebulan berpuasa.. raye pertama, pagi2 lagi mam bangun masak bihun goreng untuk kami sekeluarga sebagai juadah di pagi raye..kemudian aku dan pap telah pergi menunaikan solat sunat aidilfitri di masjid bukit sentosa.. lepas bergambar di rumah, kami pergi beraye di rumah kawan mama, hajjah asmah..banyak pengajaran yang kami dapat disana dimana mereka suami isteri telah memberi tazkirah ringkas buat kami sekeluarga.. setelah pulang ke rumah, kami pun mulakan tugas masing2 iaitu projek satay.. aku ditugaskan untuk membakar satay..adik aku farihin buat rendang, silah tolong aku bakar satay..papa pulak cucuk sate daging n ayam kat lidi dan mama pula buat kuah kacang..



membakar satay di halaman rumah..


kemudian pada hari raye kedua pula, rumah kami telah dikunjungi oleh tetamu yang hendak beraya.. antara tetamunye adalah kawan pap n mama, di situ dah 2 keluarga dan ditambah pula dengan abang sepupu aku, abg bujang..mama telah sediakan juadah nasi dagang ditambah ngan nasi impit, kuah kacang dan satay yang kitaorang wat raya pertama dan beberapa pencuci mulut.. eemp.. sedap!

menjamu selere dengan juadah yg mama buat..


K ah.. aku pun nak cepat ni, da nak betolak balik ke maktab.. tengok le camane nnt insyaAllah to be continued.. K, C U dudes..ahah..daaaaaa..