CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, August 28, 2009

Ramadhan first kat uia..heee..

Assalamualaikum sume..!!! alhamdulillah smlm selamat smpai umah.. smpai2 umah smlm, 10 mnit ag nak berbuke..hehehe.. msuk2 je umah smlm, pergh...!!! bez gle bau... ni yg bez berbuke kat umah ni..hehehe.. tp teringt lak kat roommate2 aku yg x blik tu, mkn pe la diorg berbuke ni..hee..sblum balik td, diorg da siap psan da, " mir, jgn lupe isnin ni bwk juadah berbuke"..hehehe..

so slame semggu pose kat kampus, alhamdulillah ok je.. cuace pon redup je, mcm paham2 je..hehehe..tp kadang2 tu ujan, tu yg wat rase mls nak g klas, especially time pagi..pergh dugaan tol nak bgn g klas..hehehe.. klas mcm biase je..cume kalo klas ptang tu, lcturer akan bg blik awl la, sbb diorg pon nak blik an..bez r cmtu..hehehe...

so, stiap kali nak berbuke, dalam kul6.45 cmtu, ktorg b'siap r nak trun cafe...tu pon da ramai gle da org kat cafe..next time kne trun awl cket.. lauk pon ok la, bleyh thn..cm bese, kami akan bgkus nasi bwk nek dom..bajet sehari, xlbeyh dari 3 inggit r for berbuke..hehe..nak jimat r katekan..hee..pastu amek ais, n smpai kat dom, kami bncuh r air sirap, sbb aku bwh pati sirap dari umah ag an..pergh..layan..hehehe.. cm bese la, fendi n safwan ditugaskan utk lapik paper.. syuk n adib g amek air masak.. daus n kenit wat budu.. zaki basuh ulam.. aku lak wat air...tp arif n daus, kdg2 g bukak pose kat msjid..

so pas slesai berbuke, kami akan solat maghrib berjemaah kat dom..kdg2 aku imam, kdg2 daus imam, kdg2 zaki imam..hehehe...pas relax2 jap, smbang2, bru la ready nak g solat isya' n terawih.. kat masjid uia ni, wat 20 rakaat terawih die..tp xlarat rasenye..hehehe..so lpas je 8 rakaat tu, dari pnuh masjid tu, tggal la 8 or 10 saf cmtu r..ramai gle kuar..hehe..besenye pas terawih, bdk2 klas english aku, akan ajak g CC, main counter-strike..hehehe.. yg regular main nye, mad, pok, tarmizi, fendi, aku, dagor, maidi n amin..hee..abih sringgit or 2 inggt kat ctu..hee..
time sahur lak, biasenye, daus n adib r bgn awal, n kjut ktorg..dlm kul 5.10 cmtu r kami bgn sahur.. tp yg problem nye, ari2 mkn roti ngan jem...cume smlm je makan mee sdap..ahah.. tp xpela, janji dpt berkat sahur tu..pnting sahur ni..byk kberkatan tu.. so pas sahur je, biasenye, aku, knit, syuk, daus, zaki n arif akan trun solat berjemaah kat masjid..tp pas naik dom blik, sume smbung tido...hehehe...

so cmtu lah ramadhan kami di uia ni..heee...ok gak r.. pasni ade 2mggu lagi duk kat sane, n pastu blik cuti raye..then pas raye tu, 24th september, bersamaan raye ke-5 da exam final sem...adoy..cuak gle math aku..da la fail ari tu...ahah.. tp xpe, insya'Allah bleyh improve pasni.. k smoge kt ketemu lagi..wassalam...!!!!!

14 comments:

z3rniYyz3Rn said...

selamat berpose..!
tabah2 kn la diri pose kt uia ea..huhu
du~ga~an~~~~..ngee

marlyn said...

hahaha..
bapak gila kesian!!
raya ke5 dh exam!
kuikuikui!
bek xyah raya!
hahaha

.Cik Nana. said...

wa..ciannye korg..
kitorg kt gombak dpt cuti seminggu sebelum raye n seminggu lepas raye..
ape2 pun good luck ek kt amir tuk life kt uia pj tu..

p/s:teringat kenangan lame..

amir acap said...

oit marlyn...kerek tol la bdk ni...
bial la...
uia xnak bg kt leka sgt mkn ketupat time raye nnti...
xpe r, janji dpt pkai bju raye..kire ok r tu...hahaha..

amir acap said...

hahaha... teringt knangan2 dlu ye cik nana...hahaha...
tp bazar ramadhan kat cni xbez r cik nana..ahah..

SwEeTFoResT said...

hehehe...selamat berpose..
raye ke 5 da exam???sian nye...
hehehe..xpe2..wat yg terbaik keyh..

azaliahjsalleh said...

woahhhhhhhhh
seronok berbuka ramai2
hu3
meriah je rase
kim salam la kat doomates tuh ye
hu3

chipsmore said...

ok..raya ke 4 sy sudah exam..sila kasihan....u mek course pe??? dok ukc ke abc?? hehe ;)

chipsmore said...

btw, i link ur blog ;)

maisyara pot! pot! said...

sian... hakhakhak...
selamat berpuasa!

amir acap said...

thanks mai..selamat berpose gak...

mardhiah syazwani said...

if i'm not mistaken yang sedang main msg tuu kwn aku. haha.
tpi takut salah org, pelanduk 2 serupa ke. haha

mardhiah syazwani said...

haa, betul. memang tak salah lgi.
itu zaki kan ? :)

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,