CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, December 26, 2008

BBQ with SAMT KKB frens...

petang tadi, aku ngan family ngah lunch..em ktorg buat BBQ..sedap woo..em ngah2 makan tu tibe2 lak azrin msg aku, kate nak datang..lagi gempak nye bile die kate ngah on the way..so cpat2 la aku abihkan makanan aku tu..hehehe..em dalm bape minit pastu, sebiji kete iswara warne itam sampai umah aku, em diorang r tu..muaz yg drive, ikhwan, azrin ngan syazwan penumpang je..hehe..
em so mak aku angkat air tebu n keropok2 je utk diorg tu..em jd berbual rancak r ktorg, yela da lame x jumpe kan..em pastu tibe2 lak mama dapat idea nak wat BBQ sebab kwn aku da ade kat cni da..em aku pon ok je la..pastu tanye diorg, diorg ok gak..pe lagi, on la...hehehe..em ktorg pon g surau dlu nak solat asar, sementare tu mama perap ayam dulu..hehe..tibe2 muaz bg idea suh ajak epul ngan rashdan..em lagi ok cmtu, lagi ramai ag bez..em sekali diorg bawak plak lagi 2 org mmbe diorg..2 org 2 gak mmbe lame aku time skola rendah dlu..em sampai je umah, ktorg trus susun arang n nyalekan api..em sambil ngah bakar arang tu ktorg borak2 ag, dengan ikhwan ngan rashdan asik wat lawak je..hehehe..pastu main badminton la, epul ngan rashdan de pningkatan, makin gempak nampaknye..hehehe..em papa plak dok borak2 ngan muaz n kwn2 aku yg len..em fakri n azrin plak dok perhati api..mama dah bawak keluar ayam yg perap tadi, n hogdog..tggal nak bakar je ni...hehehe...em pastu mama plak suh g amek rahmat..so aku, azrin pon g la ngan muaz nak g amek die...tapi die plak xde kat umah...em jd abih bakar sume, ape lagi, makan la...yg lawaknye plak, sume duduk himpit, makan kat bawah pergola..hehehe..bez gak, lame da mkn same2 ngan diorg cmni..hehe..em sume tgk mkn bukan men banyak lagi..hehehe..ikhwan lak x abih2 nagn lawak die tu..hehehe...em dah abih makan sume, mama ajak diorang solat maghrib dulu..em jadi ramai r solat maghrib kat umah aku tadi..em pas abih salam2 sume, aku pergi lah antar diorg sampai pagar..so, smoge kite jumpe lagi ye kwn2..hehehe...chow...!!!