CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, December 12, 2008

Suka- duka di MRSM Kubang Pasu








em mcm2 kenangan aku ngan kawan2 kat MRSM kubang pasu.. ada suka, ade duke..em bese la 2.. name pon dok asrama kan ..hehehe.. em aku mmg x pnah sangke pun dapat masuk mrsm ni..tp lpas dpt twran, terkejut gak..hehehe..em aku msuk maktab ni blan 4.. em aku ditempatkan kat klas 402..aku duk sblah paklong smpai la taun ni.. taun ni pon dok sblah pak long gak..eheh..em klas ktorg ni antare klas pling kcoh gak r.. ngan ade iskandarnye, azizi, bdk2 x matang cm hiel n azmil..em pompuan pon kecoh gak cm lisa,shak, mazila, izzaty, intan..hehehe..meriah gak r..kdg2 gado gak ktorg..bese r tu.. em pastu, agak2 2 bulan da bru lah jumpe ngan budak2 sekepale ngan ktorg ni..there is LAH-crew..ahah..setelah menapis budak2 yg berkenaan, ktorg da berjya mngumpul crew2 LAH..antare yang telah melepasi halangan2 untuk menjadi LAH-crew adalah, nabil, apiz, mus, man, blur, lahab, aku, paklong, hanep, amar, iskandar, aiman, khama, afeeq, yop, hayda, loser, kenit, nazreen, afiq, riefqy, jb, acap, acai, botak, rempit, ijat, ridhuan, farid, saiyid, yan, amal, borjonk n hisham..tu lah die sume LAH family..ahah..em sume budak2 ni jenis kepale gile2 cket..
maklumlah 1st batch kat maktab ni kan..hehe..em ckgu2 plak sume baik2 ngan ktorg..antarnya ustad manzur, ckgu yus, ckgu zahir, teacher annies, ckgu rois n sume ckgu lah..
tp kdg ngantuk gak time diorg mngajar.. jd serba salah la plak, terutamenye bile dpat result x beberape elok..em mcm aktiviti yg ktorg dpat buat.. tp kire gempak r sebab ktorg 1st batch, xde senior yg bleh jd pnunjuk ajar..bnyak kenangan..em tp mmg ktorg epi sangat dok kat cni.. kawan-kawan sume baik-baik sume..tp bile nak berpisah ni mmg sdeh..terutamenye paan loser yg da pergi ke amsterdam, netherland..sdey ari tu jumpe die kat klcc for the last day..em yg len pon, pasni ssh r nak jmpe, ade yg kne g plkn laa, termasuk la aku..hehe..em yg pling ssh nak jumpenye budak pmpuan la..diorg sume dok belah2 utare, kcuali shakina . ade r bape2 org ag..



em taun 2008 ni lagi la, sbb ktorg amek SPM an taun ni..ktorg kne skor, sebab ktorg ni 1st batch kan..em so struggle la cket taun ni...tp struggle2 ktorg pon, byk main gak, sbb ustad kate, jgn asik study je.. nnti bleh tension..hehehe..em so pe lg, tiap2 ptang trun padang..em kepade team kau2 lana anta fiau wal ting2 kau yoma yang salu menang ape2 match pon, thniah la..hehehe..kte mmg hebat..hehe..em mcm2 knangan ade kat maktab ni..bile blik umah ni rindu plak kat hon motor ustad manzur..tp kalo dok kat asrama, tension je dgr hon die kjut subuh...ahah..
adat r tu kan ..hehehe..em kne lempang ngan ustad, rotan, sume da rase da tu...knangan tu..hehehe..em SPM makin nak dekat, sume budak2 fom 5 cuak je...tp alhamdulillah, xde perkare2 buruk yg erjadi dlm mase nak menjelang SPM ni..hari graduasi pon berjaye dilakukan oleh maktab pade 25/10/2008..tokoh pelajar telah di anugerahkan pade latip..em meriah gak la ari tu..mcm da lpas SPM pon ade, tp SPm tggl bp ari lg..hehehe..n akhirnya pad tanggal 11/11/2008 seramai 250 orang pelajar fom 5 mrsm KP telah menduduki SPM..alhamdulillah sumenye telah berjaya menyempurnakan exam dgn baik dan skrang berdebar mnantikan result..abih je SPM, saat yg mnyedihkan telah tibe apabila sume hendak berpisah pulang ke kg halaman masing2..bila la lagi kite dpt berkumpul same2 kan..em mmg sdeh..2 tahun di maktab ni mmg membuatkan kami menjadi rapat ngan kawan2 dan ckgu..terima kasih yg x terhingga kepada semua ckgu yg telah mngajar kami..dan kepada kwn ku skalian, smoge kita jumpa lagi k..wassalam....