CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Tuesday, December 23, 2008

vacation at PD

last saturday, 20 disember, aku n family g PD, sje jln2..last before aku g PLKN..hehehe..n before adik2 aku masuk skola balik..em pas angkut sume barang2 dalam kete, abih pnuh bonet kete tu, mcm nak g seminggu je, padahal nak g 3 hari je..hehehe..em ktorg btolak gerak g PD kol 11 lbey cmtu la..em on the way tu, sgggah rest area mane ntah, rehat2 jap..pastu continue our journey n sampai simpang nak masuk PD tu dlm kol 1 lbey la..bkan men epi ag..hehehe..bese r tu..tp prut lapa...heee..so ktrong brenti la kat pantai kat salu ktorg lepak kalo g PD..bentang kanvas yg bwk tu n bawak kuar sume bkalan yg mama masak dari umah, sambal udang, ayam goreng n sambal ayam..pergh masyuk tol...lazat...so makan la kami sekeluarga sambil tengok org mandi mande kat pantai tu..ey x saba tol nak mandi..hehehe..em jam dah kol 2 lbey dah, so packing blik barg2 yg bwk kuar td, pastu baru gerak g ILHAM RESORT kat blue lagoon..hehehe..em pas papa check in, ktorg pon angkut lah brg masuk bilik..no bilik kami 3071..heheh..kat tgkat 3..em pastu ngah2 rest, silah lak g ajak mandi swiming pool..adoi kaco tol, org baru nak landing td..em pe lagi, turun la mandi swimg pool..hehehe..layan..kbetulan ade la syarikat mane ntah wat family day kat ctu, so ramai la org ari tu...ramai la gak yg mandi time tu, pnoh kolam..time ngah mandi2 tu mama kat dalam bilik, so pas mama turun baru lah kami gerak ke pantai..hehehe..em ok gak r pantai die, tp kotor cket..em pastu dlm kol 7.30 cmtu bru balik blik..hehehe..xpuas ag mandi pntai..nak smbung sok plak..hehehe..em pas makan2, ktrong g tgk wayng cte 'the forbidden kingdom'hehehe..wyg kat ilham resort..cm wyg btol gak r walaupon xde popcorn..hehehe.. em pas abih tgk cte tu, kuar2 wyg je, kwn papa, pakcik usop pggl men ping pong lak..,papa pon g r, aku lak g la jalan2 kat hotel tu, lepak tepi swimg pool la, bez gak, tnang je..smbil tringt kat seseorg..hehehe..ade r, rahsie r beb..heeee..em so mlm 1st kami tdo dgn nyenyak skali..hehehe..

2nd day lak, lpas subuh ktorg tdo balik..jd dlm kol 9 cmtu silah kjut aku sebab nak g mandi swmingpool..em pastu aku ngan adik2 aku turun la, smntare tu mama ngah siapkan brekfes, mama but sandwish tuna..hehehe..em pastu mama n papa g gym dlu..siap sume pakai kasut skali..hehehe..abih g gym tu, diorg ajak kami g naik bukit pergi umah api tanjung tuan..baru nak naik, x jadi plak sbab da pkul 12, so panas...heee..jd ktorg pegi la naik menara ilham resort..balik blik pastu, aku tdo sampai la kol 4..pnat woo..hehehe..em ptang tu plak, kami pergi pantai lain plak, sbab pantai smalm kurg bersih cket, so kitorg jalan2, pastu terjumpa lah pantai cermin...bez gak pantai tu, org pon x ramai..so bermandi mande lah kami sume di situ...sampai la maghrib..malam tu xde pape aktiviti sgt, so ktorg tgk cte transformers kat dalam bilik je..malam tu pon kami tido ngan nyenyak skali, dgn azam xnak tdo lpas subuh..hehehe..

3rd day, mcm bese la, azam hanye tggal azam, kate xnak tdo pas subuh, tapi tdo gak..hehe..pnat woo..em pagi ni farihin plak ajak aku g gym, adoi, baru ingt nak tdo..em xpela, aku pon lame da x exercise an..heee..em agak2 dah taf tu, ktorg pon naik la bilik, pastu papa ajak g naik bukit, umah api tanjung tuan..pergh curam gak jalan die, jadi kami mcm mendaki bukit lak..em mama da pnat da..mule nak give up da, tp dgn sokongan kami, mama mneruskan gak perjalanan yg masih jauh tu..hehehe..em akhir nya smpai gak kami ke puncak tu..wow, pemandangan die mmg gmpak..
mmg lawa..mmg x sia2 mendaki tadi, tapi nak turun lak satu hal jap ag..hehehe..so ktorg pon rehat2 la dlu kat atas tu...mnyaksikan alam ciptaan Allah..em pastu ktorg pon turun la, lpas dkat stengah jam dok kat atas tuh.. em smpai2 otel je, ktorg tros swimingpool untuk mandi for the last time before nak bla da..mama n papa lak balik bilik dulu nak kmas2 brg.. dalam kol 11 setngah camtu, baru lah kami naik atas..em bez tol..pastu dalam kol 12 camtu ktorg pon check out..n sempat la bergambar kejap..hehehe..em tu lah holiday sblum aku akan berangkat ke KEM air tawar, lumut perak...hehehehe..bubye PD..