CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, September 11, 2009

JALAN TAR..!!!

Assalamualaikum sume..!!! cuti raye untuk plajar2 UIA da pun bermule..jd kpade plajar2 U len yg x cuti ag arap bersabar la ek..heee... so smlm, ramai la berduyun2 kuar dari uia tu.. sume nak blik umah msing2.. smlm aku g la stsen bas PUTRA, bdk2 blik aku nak blik ganu smlm an.. pastu jln2 n bukak pose kat the mall jap..pastu dlm kul 8.30 cm tu bru nek KTM g rawang..smpai2 rawang, bas lak xde..adoy..terpakse la parent aku amek kat rawang tu..huhu..so kesimpulannye, jgn la blik lewat2 noh..hehe...

berbalik pade tajuk utame kt, Jalan TAR..hehehe.. sebenarnye, mggu lpas aku x blik umah.. ari sbtu tu, aku n rakan blik ku, n rkn2 klas ku iaitu zaki, dauh, fandi, kenit, mizi, n mad..g shopping bju raye kat jalan TAR, msjid india, msjid jamek, petaling street n SOGO..hehehe.. syuk n arif lak g kg baru, nak bukak pose kat sane..ktorg g dlm kul 3 cmtu r.. dari stesen U ag da ramai org da.. hah ktorg da agak da, ni msti nak shopping bju raye punye r diorg ni..hee.. smpai2 je masjid jamek, ktorg g masjid india dlu r, solat zohor.. smbil amek udare segar, sbb lemas kat dlm tren td..hehehe..

so kami pon trus kan perjalanan yg masih pnjang agi ni..hehehe.. ramai org la ari tu.. disebabkan sesak sgt kat pasar malm Jalan TAR tu, ktorg pon lalu la kat bhgian luar tu.. so smpat r sggah kamdar, pastu BATA..hehehe.. then da puas jalan2 kat ctu, trus r g sogo..pergh..tu dia..ramai gle org..mntang2 r ngah sale..ahah.. da la sape yg ade kad ahli je bru leyh msuk..so ktorg ni terpakse la wat kad tu..da la 12 inggit lak tu..ahah..

pas solat asar kat sane, jam da tnjuk kul 6 stngah da..so nak xnak, kne kuar gak dari sogo tu, nak cari utk bukak pose lak..so g la blik pasar mlm jalan tar..ramai la plak org..stiap gerai yg jual mknan msti pnuh..so jln punye jalan, tgk2 ag 5 mnit ag nak azan..so ktorg bli air dlu..pas berbuke, bru g cari mknan..hehehe.. da jmpe mkanan tu, terpakse lak mkn kat kaki 5 je, sbb msjid india pnuh org dok berbuke..hahaha..dugaaan..

so da beres sume, solat pon da, bdk2 ni nak jln ag..adoy..aku n zaki da skit pggang da..ahah.. so xpe r, jln2 r jap..pastu nak blik tu, sggah r plak kat petaling street..hehehe..jln2 r kat ctu.. aduh mmg da xlarat da..so g la kat pasar seni, tggu bas nak blik..tggu2, bas xsampai2 ag..da la time tu kul 10 da..ktorg isau da, ingt ktorg r pling lewat..tgk2 dlm bas tu, pnuh bdk2 uia..hahaha..kerek tol diorg ni...hehehe..

smpai2 je uia, ingt leyh r tido, ye r, pnat kan sehari suntuk berjalan, tp x tdo2 gak, bdk2 ni, aktif r plak..xreti pnat ke diorg ni..hahaha..badan aku da skit2 da..hehehe..sprti yg disangkekan, pagi sok sahur, sume x bgn..hahaha... k wassalam..!!!!!!

15 comments:

.Cik Nana. said...

favourite shopping jln TAR ek?
adehh..
nak shoppimg gak..

amir acap said...

aah..bez owh nana shopping kat jalan tar..rase r suasane raye tu..hehehe..

ayin jemin said...

on hiatus eh?
btw, slmt mymbut hari raya yg bkal tiba.
:)

amir acap said...

hehehe..ok ayin.. selamat ari raye jugak..

niesz said...

smlm br lpas g shopink kat jln tar..
penat xilang lg..
uh!!but besh..

slamat ari raye yer..

amir acap said...

hah taw xpe...
penat die 2 ari bru boleyh ilang kan niesz..hehehe...

k slmaat ari raye gak..

fathiahRAIHANA said...

haii amir;)
slmt bkenalan .

amir acap said...

owh hai fathiah.. slamt berknalan gak..hee..

sasha* said...

penat giler berjalan kt jalan tar.byk sgt choice haha

amir acap said...

hehehe..hah taw xpe kan sasha..heee...kne sahur bnyak2 kalo nak g shopping kat jln TAr..hee..

+ aisyah + said...

ehehhh~
kamu,tq singgah my blog~
kawan my cousin rpenye~~

selamat bpuasa..

=]

Nadd said...

shopping sakan yek..
nape la kalo nad g jalan tar tak jmpe amir eh.. ahaks!

amir acap said...

hehehe..tu la..bez owh..rambang mate owh..sume berknan owh..hahaha..tu la nad, len kali nak g jalan TAR roger amir awal2..hehehe..

farz_ana said...

uit amir..
engat aku lg x??
zaki tu ex skulmates aku lorh..
x sngka lak mmber ko kt uia.
huhu.

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,