CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Sunday, March 29, 2009

hari kraf kebangsaan vs earth hour


JOM..!!! pegi hari kraf nak..?? papa tanye ktorg.. mama pon pe agi, set je...hehehe..plan snanye smlm nak g wat grocery je..pastu papa plak tibe2 nak g kompleks kraf tu..tapi kakak la xde..sebelom ni pegi ade kakak..ni die skolah plak an..x leh wat pa la..hehehe..em so ktorg gerak kuar dari umah dalam kol 12 cmtu r..then brenti makan jap kat traffiq light chicken rice shop, kat sg choh..sdap woo nasi ayam kat ctu..pastu trus r gerak g sane..tapi sebelom tu papa nak g jalan pasar jap nak beli speaker, tapi tersesat lak, n terus give up..hahaha..

so smpai2 je kat kompeks kraf tu, ktorg cari2 la parking an..ramai gle org..cari parking pon payah..then sorg mamat ni kate, "kat depan tu parking de lagi bang".. so pe lagi trus ke dpan r ktorg..hah tu dia, dpan gle la plak..hahaha..nak jalan 1 hal plak ni..hhehe..em smpai2 je entrance masuk, nmpak de grai2 makan dulu, silah dah target aiskrim da, tggu mase je ni..hehehe..em so ktorg pon masuk la khemah first dulu, pergh tu dia, hasil2 kraf tgn dari seluruh malaysia di pamerkan dan dijual kat ctu..cntik2 lak tuh..pergh..gmpak ni..hehehe..jln2 punye jln, tibe2 terpecah lak ngan papa..papa nak g toilet mule2 pastu trus ilang..hee..

ktorg pon jalan2 la, mlawat booth yg m'jual produk diorg ni..ade yg jual saji mengkuang, brg2 hiasan dari hutan..em macam2 r..kagum dan takjub gak la tgk tu..hehehe..em pastu tibe2 lak dapat msg, "papa de kat dpn pentas ngah tgk sho,bez..."hehehe.. aku pon ajak la mama n silah g kat tmpat diorg wat show tu...hehehe..smpai je kat ctu, nmpak papa ngah sengih2 tgk diorang wat p'smbahan..em kumpulan mane ntah wat persembahn tuh, rasenye dari sarawak kot..tapi ala2 mexico pon ade..hehehe...

em pas solat asar, lepak jap kat gerai2 makan kat luar tuh..papa order teh tarik 2, burger ayam 2 n raja murtabak 1..hahahaha...layan...da r ngah lapa time tuh..mane x nye asik berjalan je..hehehe..pastu smbung lagi pegi kat khemah2 yg buat ukiran kayu..aku tertarik kat booth negeri9 ni, pakcik tu wat ukiran dari kayu rembau n cengal jadi mcm2 bentuk..antare yg mmikat ati n jiwa adalah ukiran kasut..pergh real beb..!!ahah..
ktorg jalan2 kat ctu ampir 5 jam kot...pergh sakit pinggang woo...gaye mcm aku lak yg g shopping, dgn bwk beg plastic bsar yg berisikan saji mengkuang yg di beli oleh mama..pastu papa lak bli sepak rage, nak men ptang2..silah plak beli pencil box la, key-chain la, pastu mnde lagi ntah..huhu..aku ikot je la..x mnat sgt bnde2 ni..hehehe...

em jam da mnunjukkan 8.30..tibe aku teringat something la..aku pndang la adik aku silah n tanye die, "silah, asal diorang x ttup lampu kat cni..kan kne ttup lmpu kol 8.30"..pastu ade pakcik tu ckp, "kat cni dok..!!"..hehehe..yela, xkan la kat cni nak ttup kot an, dgn rmai org..abih la brg kene curi kalo tutup lmpu an, adik aku la ckp cmtu..hehehe...

so aku bertolak balik dari kompleks kraf tu dlm kol 9 kot..g tempat parking tu, tggl bape biji kete je lagi..hehehe..antare org yg terakhir r ktorg ni..hehehe..em mama bisik kat aku, "x larat da nak wat grocery mlm ni.."hehehe..mmg la, pggang abih sakit da, jln x hnti2..adelah dkat 4 kilometer disebabkan ulang alik tmpat same..hehehe..so keseluruhannye, mnyeronokkan..so taun depan kita pakat la mai ramai2 na ke hari kraf kebangsaan..sama2 lah kita memajukan industri kraf kebangsaan..!!!hehehehe...

em on the way tu, ktorg tgk la suasane di kuala lumpur sempena earth hour ni, waa, klcc tutp lmpu, kl tower pon tutup, byk lagi la tutup..rase bgge pon ade ktorg ni..hehehe..em umah ktorg mmg tutup, sbab ktorg xde kat umah..hehehe..em thniah malaysia..!! thniah diatas sume rakyat malaysia yg memberi kerjasama dlm menjayakan earth hour ni..sekian, wassalam....!!!!!

10 comments:

wana said...

agak sentapp gak la bila tgk guys ngan hari kraf... ihik

marlyn said...

haha..
ang lyn ek menda2 cmni???
opss..
lupa lak..
ank laki sorg..
mst la kna ikot!!!
kan2???
hahaha

Ajwin Ajeera said...

cm best je..

Nadia Samz said...

nice story.
nice pixx ah!
;)

amir acap said...

hehehehe..
thanx sume...
mmg bez woo kat ctu...

philoColy said...

laki g kraf..
ni kes yg jrg2 happen ni.
hehe..

kasut 2 sgt mnarik..
;)

fzi said...

Salam...
Tq bang tolong bawak barang ari tu...hehe

lya said...

tahniah ,
result gempak gk tu

lya said...

urm x best kot mandi pakai sabon fab

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,