CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Friday, March 20, 2009

i miss PLKN................!!!!!!!!


BANGUN..!! BANGUN..!! BANGUN..!! "wira dan wirawati muslim boleh la ke surau sekarang untuk menunaikan solat subuh".. tu lah yg ktorg tiap2 pagi dgr dari awal kami jejak kaki ke cni smpai la ari last day pun still dgr pngumuman ni...kebetulan dom aku dekat plak ngan speaker, aduh mmg nak x nak kne bgn gak la..mmg kalo nak tdo blik pon xleh sbb bising gle..hahaha..then pas abih je solat subuh, x smpat ag nak tukar bju, JLB (jurulatih bertugas) da wat announce, "semua wira dan wirawati dikehendaki beratur di padang kawad dengan berpakaian PT JLKN (physical training) sekarang" ..aduh time kat sane mmg pack...xde nak lmbat2 da, semue perkare kene wat dgn pantas..lmbat abih, kene round 2 pusingan padang kawad la jawabnye..hahaha.. PT pagi start dlm kol 6.30 pagi smpai lah kol 7.30..time PT pagi kami memulakan dengan nyanyian negaraku dan wira wirawati negara..kemudian diikuti dgn bacaan ikrar dan doa..pastu baru lah jurulatih akan membuat aktiviti bersenam mengikut compeny masing2..ade compeny hanya buat snaman di dalam kem saje, ade yg pergi berjogging di kampung2..macam kami, compeny bravo biasenye akan jogging kat kwsan kg2..bez sbb ckgu ktorg bez, iaitu ckgu jamil, ckgu ibrahim, ckgu lan, ckgu amin, ckgu dayah..setelah jam mnunjukkan kol 7.30, time pling epi wat kami, sbb tgh pnat wat snaman, so skang time for breakfast lak..hehehe...menu harian adalah berbeza..tp menu kebiasaan adalah mee goreng, bihun goreng, nasi goreng, kuey teow goreng, soto, lontong..tu lah besenye..

kami kemudiannye diberi mase sejam untuk seterusnya akan masuk ke klas..dalam tempoh tersebut kami dkhendaki mngemaskan dom, proses menghantar dan mngambil dobi dan juge bersiap untuk ke klas..jurulatih akan masuk untuk cek dom pada pukul 8 suku..die akan memastikan keadaan dom dalam keadaan yg sgt cemerlang..ahah..tp time tu gak la ktorg mandi..kalo kat kem tu, sape ade sabun cecair abih la..sbb kompem ktorg ramai2 akan share punye..hahaha..bez woo..rase keakraban tu..hehehe..em pastu dlm kol 8.45 kami akan mendengar announce, "semua wira dan wirawati dikehendaki beratur dihadapan dewan razak dalam mase 10 mnit lagi dengan berpakaian kelas".. tu maksudnya ktorg kene beratur nak ke klas la...em dalam minggu pertama kami masuk ke kem kelas 1st yg kami masuk adelah kelas PK (pembinaan karekter)..aku mendapat kelas PK4 di bawah bimbingan ckgu amin, ckgu usu n ckgu atan..ahah..bez gak la ckgu ni..em nsib bek budak2 die pon ok, cm rahim, yat, nabil, aus..hehe..em klas PK ni dijalankan selame 3 mggu cmtu r, sblom kami pulang bercuti chinese new year..hehe..blik dari bercuti tu, ktorg makan limau je la, kbetulan dom aku de 4 org chinese, so aku, ijat, awe, loqman, rahim, pali, afiq n heren pow la chong, wong, ah chun n ciew..hehehe...

berbalik kat klas PK td, ktorg telah diajar untuk mngenali diri kite sendiri..klas ni gak melatih kite untuk berani tampil di hadapan untuk berucap ke, or pape je la..ia jugak menekan kan teamwork, sbb dalam kelas tu kami telah dipecahkan dalam beberape kumpulan kecik..so semnagat sentiase nak bersaing tu sentiase ade..hehehe..

pas abih je kelas pk slame 3 mggu tu, kami dkhndaki masuk ke kelas KN (kelas Kenegaraan) pulak..skali lagi aku ditempat di KN4.. tapi nasib baik budak2 die pon bez gak..antare budak yg 1 kepale ngan aku cam apit, bubut, pale, gopi..cmtu r..ktorg r bese yg wat kelas tu bisingnye..hehehe..em pastu dalam tempoh kelas kenegaraan tu, kami de kelas KI(kelas intergasi), dimane kat kelas tu ktorg blaja budaye, agame dan peranan lelaki dan perempuan di Malaysia..seminggu je klas tu..pastu de kelas penghayatan sastera lak..tp klas tu untuk wat persembahan budaye je la..then de khidmat komuniti, tp kbtulan kelas aku kene tempat yg bosan lak tu...aduh boring tol..ktorg kene pergi jabatan pertanian titi gantong..kat sane dapat tgk ladang timun n cili je la..hahaha..tapi nasib baik 2nd trip ktorg g penjare..penjare pon bosan gak sebab x dpt masuk kat dalam...huhuhu..

"wira dan wirawati dikehendaki beratur di padang kawad dengan berpakaian full loreng sekarang".. pengumuman ni la paling kami x suke skali..da la kne bratur tgh panas, kul 2.30, dgn pkai bju tebal tu plak..tp nak wat cmne..da terpakse..hahahaha..em besenye kol 2.30 ni kami biasenye akan wat aktiviti mcm kawad, sukan seni, kraf hutan, orientaring(bacaan kompas)..aktiviti cmni besenya abih kol 4.30..tp mmg itam la kulit..sbb tu kalo time2 cmni, biasenye ktorg berdoa supaye ujan..hehehe...

em tp pling kami tggu ble ari mggu la..sbb time ni jurulatih akan bag blik nset kat kami..hehehe..so malam tu kalo g suraum, kalo on bluetooth mmg full..hehehe.. ari sabtu n ahad mmg ari untuk kami lepak..tp lame2 boring gak, sbb xtaw nak wat pe..hehehe..salunye time2 ni lepak ngan geng siput king la..hehehe..diorg ni mmbe bek aku r kat cni..botak, eri, ali, lokman, syawal, pokok, wan, fakrul, pijol, apit,ayie, ajim, mohsen, shakir, bob, daus, bubut n diorg yg len r..diorg ni geng aku r sume ni..hehehe..em bez lepak ngan diorg ni..happening..nyanyi2, men gitar, men gadoh2..hehehe..

em mlm ari ahad tu, ktorg kne bg nset blik..huhuhu..mmg da jd rutin la..em so aktiviti cm biase blik r..em malas tol..hehehe..em tp aktiviti yg pling ktorg tggu, aktiviti air, rentas halangan, flying fox, wira jaya,mnembak n bbq..hehehe..
tp 1 ktorg xdpt wat..flying fox, sbb die punye peralatan xde kelulusan lagi..mmg frust la..tp nsib baik aktiviti lain ade..kalo x ktorg da nak wat mogok da..hehehehe..em aktivit air mmg bez..ktorg pegi kat tmpat berkayak tu kat tepi muare laut lumut..em mule2 ktorg wat water confidence, then wira main rakit dlu n wirawati kayak dlu, pastu tkar la..bez gle..kayak aku naik ngan shakir..pastu ktorg kene pumping sbb buat2 terbalik kan kayak tu..hehehe..xpe2 ktorg kan taf..hahaha..pastu ktorg mnembak kat pengkalan tldm kat lumut..ktorg mnggunakan m-16..ahah..tp aku hanya mendapt 64 markah je..hehehe..ok la tu..

em pastu ari sabtu 28 feb, ktorg wat wira jaya...wira jaya ni masuk utan pkai kompas, n cari cek point smpai la kat kwsan perkhemahan, tp compeny aku wat hal lak..mule2 aku pgang kompas untuk 2 cek point, n slamat sampai..pastu next checkpoint aku pas la kat org lain lak, trus tersesat..so ktorg terpakse jalan jauh smpai la ade ckgu yg jumpe ktorg n bawak ktorg kat check point yg btol..hahaha..pnat gle r..
pastu smpai2 je kne pasang khemah lak..pergh mmg pnat..pasang khemah n hias tapak perkhemahan ade lah kat 5 jam, tp ptnag tu ktorg dkhendaki m'clearkan tapak tersebut dalam mase 10 minit..hahaha..mmg lawak...

then malam tu ade BBQ..em mlm tu ktorg makan kaw2 punye r..hehehe..mlm ktorg makan ramai2 kat dataran padang kawad tu..menu mlm tu, nasi goreng, ayam seketul, ikan pari n sosej 1 n sos blackpepper..huhu..lyn beb..hehehe..

dan tibe la ari terakhir kami di kem..kami telah buat barisan penutup..kami terpakse berdiri slame hampir 45 minit..barisan tu dibuat sbagai tande platih kumpulan 1 siri 6 2009 telah tamat latihan..habis je perbarisan tu kami telah melambungkan barray kami beramai2..macam da graduate laa..hehehe..tp cdeyh gak sbb da abih da..ble terkenang blik dari awal kami smpai cni, mule2 mmg boring, rasa nak blik je..tp ble da 2 bulan lbeyh ktorg kat cni, ase sdeh plak nak tggal an kem ni..hehee..byk knanagn bersame kwn2 kat cni, susah senang ktorg hadapi bersame..byk pengajaran yg aku dpt kat cni..mmg bez...yg paling gmpak ble ktorg bleh bekerjesame antare melayu, cine n india..tdo sedorm, mandi sekolah..hahahaha..amazing..heheheh..

malam last day tu ktorg ramai2 xtdow..nak abihkan mase bersame ngan kwn2..hehehe..cdeyh gle r..sok paginye aku nak naik bas ke selayang kol 7.30 lagi..cdeyh nak tggl kan kwn2 aku, terutamanye botak, eri, apit, ajim, bubut, lokman, syawal, ali dan yg len2 tu.. sblum naik bas kami bersalaman berpelukan smbil mnangis..sdeyh woooo....hahaha...tu lah knangan paling berharge aku di kem KG baharu, air tawar, lumut, perak..xkan ku lupakan...


THANX TO ALL MY FRENS..I LOVE U ALL..SAMPAI KAPAN PON KITA TETAP BERSAHABAT YA..SAMPAI KITA KETEMU LAGI..!!!!

12 comments:

shakina bt ghariff said...

OUHHH. mcm cool je ek korang g plkn
haha, kayak terbalik, sumpah penat gila babi kalau kayak tu masuk air. bodo.
oh water confident tu, yg korang kene campak tgh2 laut tuh eh?
(haha, aku plkn jugak, dlm mimpi ;p haha)

marlyn said...
This comment has been removed by the author.
marlyn said...

haha..
kalo nk taw..
kem aku xkena kawad slalu pon..
dh la half loreng ja..
mmg bez gla r..
haha

salwa,,an ordinary person said...

weh,,mmg sma ka trademark jrlatih nk kjutkn pelatih..
bangun!!bangun!!bangun!!
kem marlyn mmg best..relax ja..

amir acap said...

bez woo kem aku..sape ckp x bez..
em btoi2..nak angkat kayak tu blik bpk tension..hhehee...

fara yasim said...

huhuh..
mcm besh je p pLkN..
=)

C0k...(^^,) said...

besnyer ko g plkn...
tkt lak aku nk g t nie...
hehehe..

amir acap said...

plkn mmg bez...sungguh rugi lah mereka yg xdpt.huhuhu..

salwa,,an ordinary person said...

amir,aku sokong ko..plkn mmg best..
aku suka wat lthan tali tinggi,,sukan air n mnembak..hahaa..
bkn smua org bpeluang nk mnembak gna m16..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,

ika said...

emm..kem kite mmg srnk pun..mula2 cmpny alpha klah..alih2 menang jgk..
add le ym aku k..
ikababy_cute91@yahoo.com

ika said...

emm..kem kite mmg srnk pun..mula2 cmpny alpha klah..alih2 menang jgk..
add le ym aku k..
ikababy_cute91@yahoo.com