CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Monday, April 6, 2009

kenangan zaman persekolahan


HARI ini saye ingin membawa anda semue mnyingkap kembali zaman kite skola rendah dlu..hahahaha....

budak2 yg lahir pd thn 85-90an mesti ingat mase skola rendah dulu:

- kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak.



- kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku.

- RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm....

- pakai pensel box yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die.


- main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam!

- pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu.



- cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ.


- bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan.




- time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh.


ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la...

- main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.




- jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca.





- takut BCG tp lepas inject poyo la pulak...
- balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak.


Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon.




- Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu...

- Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg.



jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent. huhu~ ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih... hehehee...

8 comments:

intan said...

nk msuk skolah
xnak msuk u

Nadia Samz said...

Kasut berlampu kat tapak..
daddy i x kasi beli.
waaaaaaaaa....

hah,cerita keluang man.
keh3~

maisyara pot! pot! said...

ahahaha...
meyh masok skowla alek..
jd bdak skowla jom!
xD

marlyn said...

haha..
rindu nk wt tocang byk2!!
skolah rendah leh free hair!!
hahhahah..
srius..
rindu nk blik skolah..
hahhaa

amir acap said...

hahahaha..hah terkenang korg kat skola..bru ungkit cket je pasai sekola ni..hehehe..

Ajwin Ajeera said...

bknla
bila ada program nilam,
sume sebok tiru buku nilam kwn.
wakakkaa

fa10_munyra said...

alamka rindunyew zaman ini..
sume 2 pnh sye wat..
haha..

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,