CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

Followers

Thursday, April 23, 2009

my education journey...!!!!

aku tmpoh byk liku2 kehidupan dlm prosess study aku ni....bkan ape la, slame lebih kurang 14 tahun aku bersekolah, dari tadika smpai lah plkn, bermacam2 sekolah da aku pergi, beberapa negeri da aku tempoh...bnyk pengalaman dan kenangan yg terpahat di dlm dada ku...ahah..cewah ayat poyo gile aku kali ni..hehehe...tp btol la..jauh perjalanan,luas pemandangan..ahah...mmg bez owh ble teringat zaman sekolah kite..huhu..

time aku tadika, aku masuk 3 buah tadika rasenye...tadika kemas, tadika abim kot, n 1 ag tadika ape ntah..hehehe..time tu bese la, kecik agi an,..main byk woo..hehehe..then, aku meneruskan study aku darjah 1 kat sekolah kebgsaan tmn koperasi polis.. tp, setengah tahun je blaja kat ctu..

pastu aku pndah skolah kebangsaan bukit beruntung..aku sekolah kat situ smpai lah darjah 2..hehe..

pastu aku berpndah pulak ke sekolah kebangsaan hulu bernam, dkat2 ngan tg.malim..sbb aku duduk kat lmbah beringin, tmpat tu tgh2 antare bukit beruntung, n tg.malim..so bukit beruntung 19 km..tg malim lak 10 km je..so mama pon antar la kat hulu bernam je..saving mnyak..hehehe..time ni aku darjah 3..

pastu, aku berpindah plak kat sekolah kebangsaan kerling, dkat2 ngan kkb lak..ni dkat cket la dari sekolah hulu bernam tu..aku sekolah kat cni dari darjah 4 smpai la drjah 5..ingt stay la kat sekolah ni an..

tp jangkaan ku telah meleset..hehehe..ni disebabkan aku telah berpndah rumah ke bukit beruntung..so darjah 6 terpakse la berpndah ke sekolah lame aku, sekolah kebgsaan bukit beruntung..hehee...em kat sane tibe2 je aku jd ketue pngawas..pelik tol..pdhal baru je masuk tahun tu..pergh...ckgu ckp muke aku de ciri2 pemimpin..hehehe...bese la tuh..hee..

k, pastu, aku dpt 4a 1b dlm UPSR aku...pastu aku dpt jayyid dlm PSRA aku..then aku dpt twrn sekolah kat sekolah agame menengah tinggi kuala kubu bharu (SAMT KKB)..aku study kat sane smpai la aku fom3...kat sane aku jd pngawas dari fom2 smpai la fom3..kat sane gak aku wakil sekolah dlm bdmnton sampai peringkat negeri antare sekolah2 agame la..hee..pastu aku dpt 7a 1b 1c dlm PMR aku...

pastu aku dpt offer sekolah menengah teknik slim river...tp aku x pegi...aku rase bek aku stay je kat sekolah tu..tp tbe2 lak dpt twran mrsm kubg pasu, kdah..wah....so aku pon g la sane....aku telah merantau ke negeri org..hehehe..aku sekolah sini smpai lah aku fom5..

em kat sane aku telah menggiatkan diri aku dlm byk bende..antarenye adalah perkhemahan kadet polis kat besut trengganu..pastu pergi bandung n jakarta kat indonesia..mmg jauh2 la aku pergi..

pas abih SPM, aku mneruskan nye dgn g PLKN kat lumut perak..hehehe...skang da abih da...
ble dikenang balik, byk tmpat gak aku da g snanye dlm tempoh aku bersekolah ni an..hehehe...so what next..????hehehe...

39 comments:

nur nina said...

sy x pernah gi tadika.. haihhh!!~

gi ind0n wat pe?

♥♥cHeNta_tiEha♥♥ said...

wah! great journey in ur life.. make full used of the chapter then..

;D

stories_ville said...

hehe!best arh ko byk glerr rantau er..huhu!
ak doa ko brjye..berjye n berjye~
GUD LUCK!hoho!

amir acap said...

oo kamu x penah pegi tadika..???
bez taw nur nina..ble time rehat je, sume kuar main..hehehe..

amir acap said...

thanx chenta tieha....hehehe...
smoge kamu berjaye dlm study kamu ye..

amir acap said...

n to stories ville..thanx ye...kamu pon same...smoge succes sntiase dlm idop kamu..hehee

sot said...

Jauh perjalanan luas pemandangan dan banyak pengalaman. Semoga bertambah ilmu yang bermanafaat di dada untuk dijadikan pedoman dan panduan. Cuma jangan lari dari jalan yang lurus iaitu untuk menuju redha Allah. InsyaAllah selamat bukan sekadar di dunia yang sementara malah hingga akhirat yang kekal abadi. Keep up the good work my son! You are setting your own destiny. Berusaha dengan jujur dan tekun dan jangan lupa berdoa pada Allah yang mencipta seorang Amir Asyraf.

sickchild said...

oit.
tau tak aku ni ex student SAMT KKB???

wuakakaka.

maisyara pot! pot! said...

comey yeaaaa amir kcik2..
wahahaha...
:P

amir acap said...

ek eleh...yeke sickchild...ex samt kkb rupenye...ade baw2 bacang la kite ni ek..hehehe...
kamu taon brape kat sane seyh...kite smpat jumpe x..??hehehe

amir acap said...

ala mai.....xkan mase kecik je kot amir comel...da bsar ni x comel da ke....huhu....

amir acap said...

thanx papa..insya'Allah......doakan abg berjaye..heee...

sickchild said...

haha aku skang 19 taun.
aku sekejap je kat sane.
mase tu 2003.
ko umo bape?

nur nina said...

haha.. kwn2 ckp best.. x mrasa la nk gi.. xde tadika berdekatan.. um0 6 taun dh masuk drjh 1.. hahaha

amir acap said...

ye ke....waa agi hebat...nurnina...umur 6 tahun da msuk darjah 1....waaa...mnakjubkan..hehehe..

Shazana Samaluddin said...

warh. comel je mase kecik ;)

amir acap said...

hehehe....time kecik je ke syazana...???
time bsar..???hehehe

maisyara pot! pot! said...

bsar ney??? bkn takat comey jep..
ensem da 2... :P

ファラ said...

oit.
banyak kali ko pindah..
aku hanya ade 3 sek jek.
wewewewew~~~
pasni...
ko masuk u...
pastu kawen..
lalalalala

amir acap said...

hahaha...aqila...pas U, keje dlu..baru kawin maaa...hehehehe

amir acap said...

mekacih mai....hahahaha...ni yg segan ni...jgn la ckp kuat2 mai..kntoi la nnti..hehehe..

SuFy said...

ngee~..sy pon dpt plkn dulu..kem nasuha, pagoh...tp da 2 thn lepas..huhu

amir acap said...

owh yeke sufy...pagoh tu kat ne..????
hehehehe...oo kire senior amir r ni..hehehe..

tammya said...

ala tomey22..

SRISUFI said...

Salam Amir..

terima kasih sudi drop komen ye.

banyak nostalgia di blog kamu Amir. Saya yakin kamu juga sahabat yang baik. InsyaAllah.

saya link kamu k.

fara yasim said...

sweetnyer mse kecik2..
hehehe

sickchild said...

hikhik.
tak sompat la nak jumpe. wuakakaka.
ko kenal tak senior pompuan?
name dye Natasha.

diLL said...

alalalallaa..chumilnyer!gugugu

amir acap said...

alamak tammya....comey ke..????hehehehe...

amir acap said...

fara yasim..sweet...????hehehe...bese la...tgk la da bsar cmne an..hehehe...macho an..hehehe

amir acap said...

natasha...????em xcam r...kalo tgk muke cm la kot..hehehe...

amir acap said...

mekaceh dill...maw ngorat ke...bleyh2...single agi ni..hahahaha

~miss nusafara~ said...

tomey dye mase kecik

philoColy said...

hahah..
comel je gmba kcik2..
;)

farahlalala said...

wahhh ! byk betul pindah skula nihh . huhu . ta susa keh ? hekk . i pena pindah2 gak, susa lahh . cm leceh jehh

shakina bt ghariff said...

wey, dlm byk2 sekolah, pengetua mana plg sexy?

azra said...

ktner eakk..universiti nih..
ta pnah dgar

freefun0616 said...

酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店經紀,
酒店打工經紀,
制服酒店工作,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
專業酒店經紀,
合法酒店經紀,
酒店暑假打工,
酒店寒假打工,
酒店經紀人,
菲梵酒店經紀,
酒店經紀,
禮服酒店上班,
酒店小姐兼職,
便服酒店工作,
酒店打工經紀,
制服酒店經紀,
酒店經紀,

,酒店,

pewincez said...

salam mse darjah 6 awk kelas pewh eyh? hehe... tetibe lak cam jejak kasih neyh.. sy ase sy batch sme dgn awk la..